Over Paal 29

Paal 29 is een echt familibedrijf. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Sinds 2021 hebben Lilian en Tiana Bijl het paviljoen overgenomen van hun ouders Michel Bijl en Heleen Bijl. Het begon allemaal in 1971 toen de locatie Paal 29 gekocht is door Michel Bijl sr. Vanaf 1993 is het door zijn zoon Michel Bijl jr. overgenomen. Door een storm is in september 1995 het oude gebouw, wat voornamelijk uit hout bestond, weggestormd. In het paviljoen zijn nog foto’s te bewonderen van hoe het oude paviljoen eruitzag en hoe het na de storm is geworden. Doordat het gebouw volledig was weggestormd moest er een nieuw paviljoen komen. Dit is het huidige gebouw die uit 14 units bestaat. Deze constructie wordt in maart jaarlijks in elkaar gehesen en rond september weer uit elkaar gehaald (dat is hier te zien). gedurende de winter staat het paviljoen in de opslag. Het enige wat in de winter blijft staan zijn de palen (fundering) en de strandafgang

Schoorl aan Zee is de trotse bezitter van de Blauwe vlag. Dit is een internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor een schoon en veilig strand. Dit houdt in dat er reddingsmaterialen aanwezig zijn en een EHBO post. Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit en het strand wordt goed schoongehouden. Paal 29 heeft (als enige) nog het echte natuurlijke unieke witte zandstrand. Schoorl aan Zee staat op nummer 10 van de mooiste stranden van Nederland. 

Ons paviljoen is alleen lopend of per fiets te bereiken. Het is nu ook mogelijk om uw elektrische fiets op te laden. Haal de lader uit de fiets en laad hem binnen op. Indien uw lader niet uitneembaar is vraag even bij de bar.

Door onze speciale ligging zijn onze openingstijden ook afhankelijk van het weer. Wij zijn elke dag geopend vanaf 10.00 uur. Onze sluitingstijd is afhankelijk van het weer. Vanaf ongeveer 1 april t/m half september kunt u bij ons terecht. 's Winters zijn wij gesloten.

Interessant!!   Zoekt u nog een vakantiehuisje? Er is een mooie bungalow beschikbaar in het centrum van Groet. Om de foto's en beschikbaarheid te bekijken kunt u  hier klikken.